Jeg har nettopp opprettet en workspace og skal legge til brukere i workspacen som skal ha tilgang til modellene som blir publisert der. Hva er beste praksis når det gjelder tilgangsstyring?

For det første er det lurt å tenke seg om hvordan en organiserer workspaces i Power BI. RADACAD har en god artikkel som viser steg for steg hvordan du oppretter og vedlikeholder en god struktur. Les mer  hvordan organiserere workspaces. Når du har fått en god struktur på workspacene dine er det viktig å tenke på hvordan du tildeler roller. Vårt første tips er å bruke O365-grupper så langt det lar seg gjøre. Dersom dere aktivt legger til og fjerner brukere i gruppen når ansatte flytter på seg vil rolletildelingen skje automatisk. Dersom det skal tildeles ulike roller innad i O365-gruppen kan du legge gruppen på f.eks Viewer (den laveste rollen) og spesifisere de ansatte som trenger høyere roller enkeltvis. Rollene som er tilgjengelige er følgende: Admin, Member, Contributor og Viewer. Hvis brukeren kun skal konsumere rapporten(e) i workspacen er Viewer rett rolle Hvis brukeren skal publisere modeller i workspacen i tillegg til å konsumere allerede publiserte modeller er Contributor rett rolle Hvis brukeren skal kunne gi tilgang til workspacen i tillegg til ovenfor nevnte rettigheter er Member rett rolle Hvis brukeren skal ha full kontroll over workspacen, f.eks [...]

Av |2023-03-08T10:01:51+01:00mars 8th, 2023||0 Kommentarer

Jeg ønsker å lage et område for min avdeling der jeg kan publisere rapporter som kun skal være tilgjengelige for de. Jeg har forstått at jeg må opprette en «workspace», men jeg finner ikke den knappen i Power BI Service, hvordan kan jeg fikse dette?

Her kan det høres ut som at O365-administratoren har fjernet muligheten for å opprette O365 grupper (Power BI workspaces, nye Teams, nye Sharepoint siter) for brukere. Ta kontakt med vedkommende for å få tilgang til å opprette eller få noen som har tilgang til å opprette for deg. Alle brukere med Power BI PRO lisens har en egen workspace som kalles «My Workspace». Vi anbefaler å unngå bruk av denne så langt det lar seg gjøre. Grunnen til dette er at «My Workspace» er personlig og er vanskelig å «låse opp» dersom personer slutter i selskapet. Modeller som er publiser her må da ansees som tapt.

Av |2023-03-08T09:30:10+01:00mars 8th, 2023||0 Kommentarer

Vi ønsker å ta i bruk Power BI, men ønsker ikke å publisere noe i skyen da dette er i mot retningslinjene i selskapet vårt. Finnes det alternativer for oss?

Ja, Power BI report server er produktet dere trenger da. Når en publiserer en modell laget i Power BI report Server vil modellen lagres på en on-premise server. Konsumering av modellen vil foregå på samme måte som i Power BI service, men da i en intern web portal. Les mer om Power BI report server.

Av |2023-03-08T10:01:20+01:00mars 8th, 2023||0 Kommentarer

Jeg har utviklet en modell som henter nye data når jeg trykker på “refresh” i Power BI Desktop, men når jeg publiserer modellen i Power BI service får jeg feilmelding når modellen skal hente nye data. Hvordan fikser jeg dette?

Grunnen(e) til feilmelding ved refresh i Power BI service er vanligvis følgende: 1. Du har koblet til en kilde som ikke ligger I skyen, f.eks en SQL server som står lokalt hos din bedrift eller hos en leverandør. For at den publiserte modellen skal få kontakt med lokale kilder (såkalt on premise kilder) må det settes opp en on-premises data gateway. Les mer om temaet hos Microsoft: https://learn.microsoft.com/en-us/power-bi/connect-data/service-gateway-onprem. Kilder som Azure SQL Servere og andre kilder som ligger i skyen trenger ikke en data gateway. 2. Du har koblet til et API (i skyen) men får fremdeles feilmelding. Feilmelding du typisk vil få er at dynamiske web adresser ikke støttes. For å komme deg rundt dette problemet må en ta i bruk RelatvePath i power Query. Les mer om dette her: Using The RelativePath And Query Options With Web.Contents() In Power Query And Power BI M Code

Av |2023-03-08T09:47:18+01:00mars 8th, 2023||0 Kommentarer

Vi har over en lengre periode utvikler et knippe Power BI rapporter, men nå begynner det å bli uoversiktlig og rapportene beginner å gå treigt. Hva kan vi gjøre?

Her kan det være mange forskjellige svar. Men et viktig moment er at det alltid er viktig å investere personnel som er interesserte i verktøy som Power BI og at disse ansatte får tid til å utvikle kunnskapen sin på området. Dersom din bedrift ønsker et kurs i Power BI ta kontakt med oss. Det at rapporter begynner å gå tregt handler vanligvis om at en har modeller som ikke er optimaliserte. En typisk feilkilde er at en ikke har satt opp modellen I Star schema. Sjekk ut gjennomgangen til Guy in a Cube for inspirasjon.

Av |2023-03-08T10:00:45+01:00mars 8th, 2023||0 Kommentarer

Hvor mye koster det å bruke Power BI for min bedrift?

En Power BI PRO lisens koster 10 USD i mnd per bruker. En PRO lisens er nødvendig for å kunne dele rapporter med andre brukere I din bedrift. Brukerene du vil dele med må også ha PRO lisens. Det finnes også en Premium brukerlisens. Denne lisensen gir ytterligere funksjonalitet som noen ganger er nødvendig. Er din bedrift i startgropen når det kommer til Power BI er en PRO lisens per bruker mer enn godt nok. Les mer om lisenser hos Microsoft

Av |2023-03-08T09:59:14+01:00mars 8th, 2023|0 Kommentarer

Hvordan finner jeg ut om jeg kan koble Power BI direkte til fagsystemet mitt?

De aller fleste fagsystemer er basert på en form for databaseteknologi. Du vil enten kunne koble direkte til databasen eller gjøre spørringer på databasen via API (f.eks Tripletex). Hør med leverandøren av fagsystemet om hvilke muligheter som finnes. Eller spør oss, vi har bred erfaring med dataintegrasjon fra mange ERP-systemer og andre fagsystemer.

Av |2023-03-08T09:34:58+01:00mars 8th, 2023||0 Kommentarer
Gå til toppen